, June 24, 2024

Table of content

În Teleorman, un membru al forțelor de ordine pasionat de studiul arheologiei a făcut o descoperire extraordinară în sol. În timpul unei căutări de „comori” alături de un prieten, jandarmul a găsit într-o duminică obiecte create cu aproximativ 1500 de ani înainte de Hristos. Dedicându-se căutării pe câmpurile din Teleorman, jandarmul a fost recompensat pentru munca sa după două ore. Cu ajutorul detectorului său, a găsit un obiect îngropat la o adâncime de 25 de centimetri sub sol, în apropierea unui lan de grâu.

Acest obiect era un vârf de lance care datează din Epoca Bronzului Mijlociu, acum mai bine de 3700 de ani, în secolele XVII-XVI înainte de Hristos. „Am avut norocul extraordinar de a descoperi o parte din istoria mai puțin cunoscută a lumii.

A fost un moment de mare bucurie pentru mine", a împărtășit jandarmul pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. Vârful de lance a fost predat Muzeului Județean Teleorman, care a confirmat perioada istorică a obiectului. Reprezentanții muzeului au menționat că vârfurile de lance erau considerate adevărate comoare și aveau o semnificație culturală și socială deosebită în acea perioadă.

Obiectul descoperit de jandarmul din Teleorman va fi expus la Muzeul Județean Teleorman, oferind publicului o perspectivă fascinantă asupra trecutului.